Reis Armenië 2023

Image
a

Met de zegening van Aartsbisschop Khajak srpazan en onder leiding van eerwaarden Ter Taron en Ter Mashtots is er een reis georganiseerd naar Armenië. Een bedevaart waarin wij onze verbondenheid met Armenië en heilige Etsjmiadzin opnieuw verzegelen. De terugkeer naar onze wortels zorgt voor bewustwording over wie wij zijn. De eeuwenoude kloosters waren centra van religie, cultuur en educatie en nodigen ons nu uit om daar te bidden, geïnspireerd te raken en onderdeel te worden van diens geschiedenis, ons te verrijken met de spirituele, intellectuele en culture rijkdom die ons erfgoed ons te bieden heeft.

De heilige Myuron, die de zegel is van onze verbondenheid met God en met elkaar, wordt dit jaar gezegend en gewijd. Armeniërs wereldwijd keren terug naar heilige Etsjmiadzin om deel te nemen aan deze bijzondere gebedsdienst. Ook wij hebben de mogelijkheid om ons samen te voegen met Armeniërs wereldwijd en in gemeenschap met elkaar onze loyaliteit en liefde aan de kerk en God te uiten in het spirituele centrum van alle Armeniërs.

Hieronder vindt u het dagprogramma van de reis. Er is een korte en lange optie voor de reis. De details vindt u in de omschrijving en op de poster. Voor verdere vragen en reservering verwijzen wij u naar de priesters Ter Taron en Ter Mashtots. 

 

Vanaf 28 september tot 5 oktober 2023 (7 nachten/8 dagen) onder leiding van Ter Taron Tadevosyan (+31618611158) en Ter Mashtots Baghdasarian *+31612796822).
 
Dag 1: 28 September
Aankomst in Zvartnots internationale luchthaven Yerevan
Transfer naar het hotel 
 
Dag 2: 29 september
Stedentrip in Yerevan
Overwinningspark – Matenadaran (Mesrop Mashtots-instituut voor oude handschriften) – Cascade – Tsitsernakaberd (nationale genocidemonument) – Ararat brandy fabriek - Overnachting in Yerevan
 
Voel de oude en moderne stad Yerevan.
Bekijk Yerevan vanaf het overwinningspark, een gebied met een kunstmatig meer, een pretpark, cafés, het standbeeld van Mayr Hayastan (Moeder Armenië) en een museum. Moeder Armenië is de vrouwelijke personificatie van Armenië, die vrede door middel van kracht symboliseert.
 
Voel de oudheid en neem een reis naar het Instituut voor oude handschriften genoemd naar Sint Mesrop Mashtots. Ofwel de Matenadaran, die een van de oudste manuscripten huisvest.
 
Rijd naar het monumentencomplex voor de genocide, Tsitsernakaberd, gewijd aan de 1,5 miljoen Armeniërs die hun leven gaven tijdens de eerste genocide van de 20ste eeuw door het Ottomaanse rijk.
 
Armenië is in de hele wereld ook bekend om haar cognac. Als ze aan Winston Churchill vragen wat het geheim is voor zijn lange leven, antwoordt hij: ‘Cubaanse sigaren en Armeense brandy.’
 
Aankomst en terugkeer naar het hotel in Yerevan (Overnachting)
 
Dag 3: 30 september
Haghartsin klooster – Stedentrip in Dilijan – Sevanavank klooster – overnachting in Yerevan
 
Laten we de ochtend beginnen in het klooster van Haghartsin. Haghartsin is een klooster uit de 13e eeuw gelegen bij de stad Dilijan in de provincie Tavush. Het klooster is gebouwd tussen de 10e en 13e eeuwen. Traditiegetrouw vloog er een adelaar tijdens de inwijding over de koepel van het hoofdgebouw en werd het klooster bekend als het klooster van de ‘spelende adelaar’ (‘Hagh’ betekent ‘spel’ en ‘Artsin’ is een vervoeging van Adelaar in het Armeens).
 
Bezoek daarna het Zwitserland van Armenië, Dilijan, en loop in de Oude Stad.

Sevanavank is een kloostercomplex uit de 9e eeuw. Het bevindt zich op een schiereiland en kijkt over het Sevanmeer uit. In overeenstemming met inscripties heeft prinses Mariam het klooster gebouwd. Het schiereiland was tot kortgeleden een eiland. Tijdens de jaren in het Sovjet-Unie daalde het waterniveau en werd het een schiereiland.
 
Dag 4: 1 oktober
Harichavank klooster – Stedentrip Gyumri – overnachting in Yerevan
 
Bezoek Harichavank, een van de bekendste centrum van monniken in Armenië. Het klooster is vooral beroemd om haar school en scriptorium. Archeologische opgravingen in 1966 tonen aan dat Harich al in de 2de eeuw v. Chr. bestond en een van de meer bekende vestingsteden in Armenië was.
 
In het noorden van Armenië, in de provincie Shirak is de pittoreske stad Gyumri gevestigd. Als de hoofdstad van cultuur, door haar traditionele architectuur en rijke geschiedenis, worden toeristen verliefd op deze stad.
 
De stad ondervond vernietigende gevolgen door de aardbeving in Spitak in 1988, maar door het doorzettingsvermogen van de mensen zijn de authentieke gevels hersteld.